Over het Treeline team:

Treeline is een familiebedrijf waar de passie voor bomen, hout en vakmanschap centraal staat. Wij creëren karaktervolle designs, vervaardigd uit hoogwaardige en natuurlijke materialen die prachtig verouderen. Treeline werd opgericht door designer Sam Vansteenkiste, zijn broers en zijn vriendin, vanuit een directe passie voor ambacht en natuur.

Sinds een aantal jaar staat Treeline voor een naadloze samensmelting van door de natuur geïnspireerde designs en bedachtzaam vakmanschap.

Over Treeline:

Treeline gelooft in het maken van designs die verder gaan dan het gewone en die een gevoel van rust in uw huis brengen. De kennis en vaardigheden van onze ambachtslieden tillen onze producten naar het niveau van ware kunstwerken, stuk voor stuk met de hand vervaardigd tot in de perfectie.

Treeline is een ambachtelijke schrijnwerkerij met een eigen zagerij én met een uitgebreid assortiment aan lokale houtsoorten, verkregen dankzij ons eigen snoeibedrijf. Het vervaardigen van onze unieke designs gebeurt dan ook vrijwel altijd uit eigenhandig gekapte houtsoorten uit de lokale omgeving. En dit uiteraard enkel indien er een reden is om de boom te kappen, bijvoorbeeld vanwege gevaar, stormschade of een ziekte.

 

De interessantste processen ontstaan wanneer we een oude boom moeten vellen bij een klant, deze dan ter plaatse verzagen tot massieve planken en in samenspraak omvormen tot een uniek design waardoor we de boom een tweede leven geven met een eigen verhaal, deze keer in het huis van de eigenaar.

 

190

Tafels geleverd

220+

Tevreden klanten

10+

Jaar ervaring

3

Enthousiaste medewerkers

Leer meer over onze werkwijze:

Bij Treeline passen we geavanceerde technieken toe in ons creatieproces. Dankzij de volledige controle over de materiaalselectie, het ontwerp en de productie, bevinden wij ons in een unieke positie om bij te dragen tot een duurzaam proces en zo een duurzame wereld.

Door het proces op deze wijze ingericht te hebben kunnen wij aan vrijwel al uw maatwerk wensen voldoen. Al onze objecten worden met de hand gepolijst, waardoor de gladheid van het oppervlak wordt geperfectioneerd.

 1. Kennismaking en consultatie: Na een eerste telefonisch consult nodigen wij u van harte uit in ons atelier voor een inspirerende rondleiding. Tijdens dit eerste gesprek luisteren wij naar uw visie en behoeften. Wij bespreken uw voorkeuren op het gebied van stijl, vorm, materiaal en eventuele andere wensen.

  In sommige gevallen kan het prettig zijn om samen de bestemming van het object te bezoeken om samen met u mee te denken over het perfecte eindresultaat.

 2. Concept- ontwerpfase: Sam gaat voor u aan de slag om een uniek ontwerp te creëren dat perfect aansluit op uw wensen. In eerste instantie schetsen wij het ontwerp om uw droom te visualiseren en te kijken naar waar wij dit zo nodig kunnen perfectioneren.
 3. Materiaalkeuze: Nadat u het ontwerp heeft goedgekeurd gaan wij in het atelier gezamenlijk op zoek naar het perfecte materiaal. Hier hebben we steevast de keuze uit diverse houtsoorten met een verschillende oorsprong en een eigen uniek verhaal.
 4. Ons ambachtelijke productieproces: Zodra alle details zijn vastgesteld gaat ons team van ervaren ambachtslieden aan de slag om voor u uw droomontwerp te verwezenlijken.

  Elk object wordt door ons met de hand vervaardigd met aandacht voor ieder detail en vakmanschap om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan de hoogste norm voldoet.

 5. Aflevering en installatie: Zodra uw design gereed is, plannen we een geschikt moment voor levering en installatie bij u op locatie.

  Ons team zorgt ervoor dat het object veilig en zorgvuldig wordt geïnstalleerd zodat u direct kunt genieten van uw nieuwe op maat gemaakte meesterwerk.

Super fijn team, geweldige vakmensen…
Heel fijn om mee te mogen samenwerken.
De tafel voelt als een gedeeld project waar iedereen passie, hart en ziel in stak.

Top product met een mooie persoonlijke service.

Ze kunnen elke moeilijkheidsgraad aan.
Ze doen hun best om de klant volledig tevreden te stellen.
Dit is dan ook zeker gelukt!

Op maat en met een hoogstaand design: een gedreven bedrijf dat telkens weer op een correcte manier een kwalitatief én natuurlijk topproduct aflevert.